Prostori

Filodrammatica

Prostor Filodrammatice se od svojih „baroknih“ početaka s kraja 19.stoljeća mijenjao sukladno političkim promjenama strukture grada, od vojnih dužnosnika i aparatčika prema sadašnjem korištenju usmjerenom spram pozicioniranja različitih umjetničkih i izvedbenih praksi. Savez koristi prostor zgrade Filodrammatice na prvom katu kroz veliku dvoranu i galeriju, uredske prostore na prvom i drugom katu. Sama dvorana je radi bogate prošlosti i pozicije u samom centru prepoznata kao zaštićeno javno dobro.

Saznaj više!

Radiona RiUse Centra

Radiona RiUse-a je jedan od prostora koji se nalazi pod upravljanjem Saveza unutar projekta Forget Heritage – Kreativne industrije u prostorima kulturne baštine. Radiona je opremljena alatom za obradu drvnog i metalnog materijala. Prostor koristi ponajviše za Izgradnju predmeta i namještaja od drvenog otpada – kao odgovor na sustavno iracionalnu kulturu ne iskorištavanja sirovina (otpada). Također prostor je otvoren za rad organizacijama civilnog društva unutar područja suvremene umjetnosti i kulture ukoliko imaju potrebu za alatom i znanjem za ostvarivanje produkcijskih riješenja za svoje individualne projekte.

Saznaj više!

Delta 5 / Stara Molekula

Nakon 7 godina rada u bivšem skladištu Ivexa, Savez udruga Molekula se početkom ožujka 2014. godine preselio u „nove“ prostore pritom zadržavajući prvobitan lokalitet. Nekadašnje tvorničke prostorije ne koristi samo nezavisna scena. Stanare zgrade čine i nagrađivani arhitekti, skvoteri, riječki rokeri, bilderi, alpinisti čineći jedan zanimljiv spoj posve različitih djelatnosti pod istim krovom kojega je konačno Riječka luka preuzela pod svoje od Grada. Ipak, na drugome katu su nekadašnje uredske i polujavne prostorije SUM-a naslijedili riječki umjetnici/e koji nakon uvodnog dijaloga s preostalim članicama kreću s prenamjenom prostorija u privatne umjetničke „stanove“.

Saznaj više!

Skip to content