Udruge

Drugo more

Drugo more je neprofitna organizacija koja se bavi produkcijom, promocijom, istraživanjima, obrazovanjem i diseminacijom informacija na području kulture. Osnovano je krajem 1999. godine, međutim, aktivnije započinje sa radom tek od sredine 2002. godine u Rijeci.

Drugo more je svojim programima uvijek bilo usmjereno ka suvremenoj umjetničkoj sceni, inozemnoj, ali i domaćoj. Držeći se načela suvremenosti i izvrsnosti organiziralo je čitav niz programa iz područja izvedbenih, likovnih, filmskih i glazbenih umjetnosti.

Saznaj više!

Filmaktiv

Filmaktiv je neprofitna organizacija koju čine kreativni i dinamični pojedinci okupljeni s ciljem razvoja nezavisne kulture i poticanja društvene promjene kroz neformalnu edukaciju, produkciju i promociju audio-vizualne umjetnosti te suradnju s drugim organizacijama i zainteresiranim građanima, poštujući ljudska prava i slobodu izražavanja. Snažno orijentiran prema društveno angažiranom filmu, Filmaktiv od 2001. godine (registriran 2004. kao udruga građana) realizira brojne radionice dokumentarnog filma u Rijeci i Hrvatskoj, organizira ili sudjeluje u organizaciji filmskih festivala i revija, razgovora o filmu, te producira dokumentarne, eksperimentalne i animirane filmove.

Saznaj više!

Prostor plus

Prostor plus Udruga za izvedbene umjetnosti Prostor plus osnovana je 2002. godine, kako bi zadovoljila potrebe hrvatskih izvedbenih umjetnika u suvremenom plesu i fizičkom kazalištu, te osigurala radionice za umjetnike koji se žele razvijati kroz ove kazališne rodove.

Saznaj više!

Delta 5

Delta 5 okuplja umjetnice i umjetnike na lokaciji bivšeg industrijskog kompleksa u Rijeci. Prostor Delta 5 podijeljen je na nekoliko ateljea/studija te jednu projektnu prostoriju koja služi za zajedničke prezentacijske, produkcijske i društvene namjene članova i suradnika udruge. Saznaj više!

RiRock

Udruga Ri Rock upisana je u registar Udruga početkom 2006. godine, iako su članovi Udruge djelovali kao neformalna grupa od 2001. Udruga je nastala zajedničkim naporima mladih demo bendova koji su se okupili sa zadatkom održavanja kontinuiteta Ri Rock festivala te unaprjeđenja koncertne i rock kulture u gradu Rijeci.

 

Godine 2005. Udruga Ri Rock preuzima organizaciju istoimenog festivala koji dobiva posve novi smisao.

 

 

Saznaj više!

Skip to content